Anti Aging u stomatologiji

Mezoterapija je stara metoda za podmlađivanja lica i oblikovanja tijela. Ubrizgavanjem vitamina, minerala, hijaluronske kiseline, kofeina i ostalih brojnih sastojaka, postižu se izvanredni rezultati. Savjetuje se osobama starim 30-50 godina za osvježenje lica i prevenciju starenja.

PRF mezoterapija

PRF mezoterapija je najnoviji oblik mezoterapije gdje se koristi vlastita krv koja se obradi te se potom ubrizgavaju matične stanice i faktori rasta. 

Ovom metodom iz krvi izdvajamo trombocite sa bogatim faktorima rasta, koji imaju snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože. Suština metode je da se koriste sopstveni mehanizmi obnavljanja kože tako da je metoda potpuno prirodna i bezbjedna.

Ne postoji opasnost od nastanka infekcije niti bilo kojih drugih neželjenih efekata.

PRF metode

  • Podmlađivanje kože lica, vrata…
  • Korekcija finih bora i linija
  • Povećanje volumena
  • Smanjivanje bora, ožiljaka, pora
  • Korekcija podočnjaka
  • Terapija parodontopatije

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri omogućavaju zadržavanje prirodnog izgleda lica. Hijaluronska kiselina prirodni je porlisaharid u ljudskom tijelu. U većim količinama nalazi se između stanica kože gdje pruža vlažnost, čvrstoću i gipkost koži.

Iako je nemoguće vratiti kožu u ono stanje i izgled kao kad ste bili novorođenče, moguće je vratiti određenu količinu hijaluronske kiseline u kožu te dati odrasloj koži mladolikiji, svježiji te mekši izgled.

Jedan od načina je putem filera hijaluronske kiseline koje se  ubrizgaju  direktno  u spuštena ili naborana područja kože kako bi ih učinili manje naglašenima.